Smrtni ishod

Motociklist koji je teško stradao u prometnoj nesreći u Crikvenici podlegao zadobivenim ozljedama u bolnici

Šarlota Brnčić

Ilustracija, ne prikazuje događaj iz teksta / Arhiva NL

Ilustracija, ne prikazuje događaj iz teksta / Arhiva NL

Nepropisno skrenuo te pritom udario u 51-godišnjeg motociklistu.PU primorsko-goranska priopćila je kako se jučer, oko 14 sati, u Crikvenici dogodila prometna nesreća u kojoj je stradao motociklist.


Riječ je o 51-godišnjem hrvatskom državljaninu kojega je, dok je upravljao motociklom marke Yamaha, riječkih registarskih oznaka, udarila Škoda, zagrebačkih registarskih oznaka.


Zbog zadobivenih teških ozljeda, motociklist je prevezen u KBC Rijeka gdje je unatoč pruženoj medicinskoj pomoći, u 15.30 sati, nažalost, preminuo.
Očevidom, kojim je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Rijeci, utvrđeno je da je 37-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući Škodom na raskrižju nepropisno skrenuo iz ulice Kralja Tomislava u lijevu prometnu traku u ulici Braće Buchoffer namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera, te pritom udario u 51-godišnjeg motociklistu.


Od jačine udarca motociklist je s motorom pao na kolnik, a vozilo se nastavilo kretati kolnikom te udarilo u autobus marke Setra, pulskih registracija, kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin, ulicom kralja Tomislava prema Novom Vinodolskom.


Za vrijeme očevida, od 14.15 do 17 sati, promet u oba smjera je bio obustavljen te su vozila bila usmjerena na alternativne pravce.


Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, 37-godišnji vozač je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.