Tragedija

Mladić poginuo u Ledenicama na stup dalekovoda penjao se zbog kabela? ‘U šoku smo’

Martina Jednobrković

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Prema riječima mještana, stradao je mladić iz romskog naselja Nova Krasa pored Novog Vinodolskog po imenu Đulijano, a njihove su pretpostavke da se po stupu penjao kako bi došao do kabela i zatim ih prodaoNOVI VINODOLSKI Još uvijek do kraja nisu razjašnjene okolnosti pod kojima je u polju u Ledenicama, naselju u zaleđu Novog Vinodolskog u petak navečer od strujnog udara poginuo 29-godišnjak. Prema riječima mještana, stradao je mladić iz romskog naselja Nova Krasa pored Novog Vinodolskog po imenu Đulijano, a njihove su pretpostavke da se po stupu penjao kako bi došao do kabela i zatim ih prodao.


Naime, u okolici Ledenica ima dosta dalekovoda za visoki napon, ali mnogi od njih su novi i nisu u funkciji, odnosno još »preko« njih ne idu žice  jer su nanovo postavljeni i tek čekaju da uđu u funkciju. Na nesreću mladića, na stupu na koji se penjao kabeli su bili pod naponom.


Da je zaista stradali iz Nove Krase, te da se zove Đulijano, potvrdili su nam i njegovi sumještani te članovi obitelji. 
– Molim vas, ne mogu ništa govoriti, u šoku sam – sa suzama u očima kazala nam je jedna od članica obitelji. 


Policijski službenici iz Crikvenice, koji su proveli očevid, još uvijek ne daju informacije, a čeka se i službeno izvješće  Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci gdje je tijelo nesretnog mladića  nakon stradavanja završilo.


*OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU NOVOG LISTA, U NEDJELJU, 24. VELJAČE 2019.