Sijao strah

Mladić koji je splitskim ulicama hodao s dva noža prijavljen je zbog naročito drskog ponašanja

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Upućena mu je zapovijed da se zaustavi i baci noževe, no odbio je to učiniti, radi čega su nad njim uporabljena sredstva prisile (sprej, tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Doveden je potom u službene prostorije, odveden na pregled liječniku nakon čega je pušten iz bolniceSplitska policija dovršila je krim istraživanje nad 23-godišnjim mladićem koji je šetajući splitskim ulicama naoružan sa dva noža uznemirio javnost.


Iz PU splitsko-dalmatinske je priopćeno kako je nad 23-godišnjakom provedeno kriminalističko istraživanje i utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je jučer na području Splita narušavao javni red i mir na naročito drzak način tako da je iz prodavaonice uzeo dva noža i izašao na ulicu čime je uznemirio građane.


Ostvario je obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također, i obilježja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Prijavljen je zbog naročito drskog ponašanja i danas doveden na splitski Općinski prekršajni sud.
Kao što smo prethodno izvještavali, policija je jučer u 15.48 sati zaprimila dojavu kako u Splitu ulicom hoda muškarac koji u rukama nosi noževe. Na teren je odmah upućeno nekoliko policijskih ophodnji kako bi ga pronašli. Pronađen je nakon 20-tak minuta, a srećom nije nikoga ozlijedio. Upućena mu je zapovijed da se zaustavi i baci noževe, no odbio je to učiniti, radi čega su nad njim uporabljena sredstva prisile (sprej, tjelesna snaga i sredstva za vezivanje).


Doveden je potom u službene prostorije, odveden na pregled liječniku nakon čega je pušten iz bolnice.