POMORSKA NESREĆA

Mladić koji je bez dozvole upravljao gliserom na Kornatima i usmrtio dječaka ne ide u zatvor dok traje istraga

Hina

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Tužiteljstvo sumnja da je 20-godišnjak 18. srpnja oko 13.15 sati, na području Nacionalnog parka Kornati, upravljao bez položenog ispita i dozvole za upravljanje, gliserom s vanbrodskim motorom kojim je vukao 14-godišnje dijete na gumenoj tubi za glisiranje koja je konopom bila privezana za stražnji dio glisera 


ŠIBENIK – Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku pokrenulo je istragu protiv 20-godišnjaka koji je bez položenog ispita i dozvole vozio gliser na Kornatima i izazvao nesreću u kojoj je poginulo nizozemsko dijete.


Tužiteljstvo sumnja da je 20-godišnjak 18. srpnja oko 13.15 sati, na području Nacionalnog parka Kornati, upravljao bez položenog ispita i dozvole za upravljanje, gliserom s vanbrodskim motorom kojim je vukao 14-godišnje dijete na gumenoj tubi za glisiranje koja je konopom bila privezana za stražnji dio glisera.
Tijekom glisiranja navodno je poduzeo gliserom manevar u lijevu, a zatim i nagli manevar u desnu stranu, zbog čega je gumena tuba s djetetom udarila u desnu stranu glisera.


Dijete je uslijed udarca zadobilo teške i po život opasne ozlijede od čijih je posljedica preminulo istog dana, stoji u priopćenju državnog odvjetništva.


Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage, a protiv osumnjičenika nije predlagano određivanje istražnog zatvora.