Drsko

Mladić i djevojka vrebali pogodan trenutak kako bi žrtvama s vrata trgali ogrlice. Traga se za suučesnikom

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Ogrlicu predali trećoj osobi, koja je istu prodala, a novac djelili.Djelatnici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom i 24-godišnjakinjom zbog sumnje u dvije teške krađe na drzak način.


Sumnja se da su 6. travnja 25-godišnjak i 24-godišnjakinja zajedno s još jednom osobom, koja ih je čekala da izvrše drsku krađu, došli na područje Črnomerca te nakon što su uočili 76- godišnjakinju, pratili su je do za njih pogodnog trenutka za počinjenje krađe.


Naime, tada je 24-godišnjakinja prišla oštećenoj te joj istrgnula s vrata zlatnu ogrlicu, nakon čega se zajedno s 25-godišnjakom udaljila, a sve kako bi ogrlicu predali trećoj osobi, koja je istu prodala, da bi i u konačnici protupravno stečeni novac podijelili.
Također, sumnja se kako je 25-godišnjak 6. lipnja počinio drsku krađu, na način da je oko 10.30 sati s ciljem da protupravno prisvoji tuđu pokretnu stvar došao do ulice Sveti Duh, gdje je sjedio na stepenicama, te kada je uočio kako 66-godišnjakinju koja se kretala uz stube, naglo se ustao i oštećenoj otrgnuo zlatnu ogrlicu te se trčeći udaljio s mjesta događaja.


Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 14. 000 kuna.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće Općinskom kaznenom sudu te se traga za još jednom osobom.