Nesreća u šumi

Mladi zagorski lovac teško ranjen tijekom noćnog lova na lisice

P. N.

Foto Boris Scitar/PIXSELL

Foto Boris Scitar/PIXSELL

Mlađi lovac upucan je iz lovačke puške te je s teškim tjelesnim ozljedama, odnosno, sa sačmom u više dijelova tijela (navodno i u prsnom košu) završio u Općoj bolnici ZabokProteklog vikenda u jednoj šumi u naselju Čret, na području Krapinskih Toplica, dvojica su lokalnih lovaca, jedan mlađi i jedan iskusniji, navodno krenuli u noćni lov na lisice, koji je u jednom trenutku pošao po zlu, kako neslužbeno doznaje od mještana portal Zagorje.com.


Naime, mlađi lovac upucan je iz lovačke puške te je s teškim tjelesnim ozljedama, odnosno, sa sačmom u više dijelova tijela (navodno i u prsnom košu) završio u Općoj bolnici Zabok. Liječnici su ga, srećom, uspjeli spasiti, a kako neslužbeno doznaje Zagorje.com, trenutno se i dalje nalazi u bolnici te je van životne opasnosti.


Iako među mještanima kruže različite verzije priče o tome tko je i kako ranio mladog lovca, za sada nema nikakvih službenih informacija o ovoj nesreći koja je umalo završila kobno. Iz Policijske uprave Krapinsko-zagorske, zbog same istrage koja je još u tijeku, ne žele otkrivati detalje, a na upit novinara portala Zagorje.com o ovom događaju stigao im je tek kratak odgovor kojim potvrđuju da je lovac ranjen.


-Možemo potvrditi kako je 5. lipnja 2021. godine u  Čretu došlo do ranjavanja 20-godišnjeg hrvatskog državljanina prilikom lova članova lovačkog društva. Kriminalističko istraživanje je u tijeku i utvrđuju se sve okolnosti stradavanja – odgovorio je Zoran Lončar, glasnogovornik PU Krapinsko-zagorske.