Velika šteta

Mladi vozač u Crikvenici skrenuo na nogostup i oštetio čak pet parkiranih automobila

Vladimir Mrvoš

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NLCRIKVENICA – U nedjelju, 25. srpnja, oko 6.15 sati, dogodila se prometna nesreća u Ulici Braće Dr. Sobol u Crikvenici, koju je izazvao 22-godišnji hrvatski državljanin upravljajući osobnim vozilom marke ”Peugeot”, riječkih registracijskih oznaka.


Očevidom je utvrđeno da je prilikom ulaska u lijevi zavoj, a uslijed neprilagođene brzine, 22-godišnjak vozilom s kolnika prešao na nogostup, odnosno na parkiralište te je udario u bočni dio parkiranog osobnog vozila marke ”Hyundai’ .


Pri tome se nastavio kretati i udario u dva osobna vozila marke ”VW Golf”. Međutim, i dalje se nije zaustavio, nego je gurajući oštetio i četvrto parkirano osobno vozilo marke ”Nissan” koje potom udara u betonski zid.
Nakon toga Peugeot udara u parkirani Renault te se napokon zaustavio na sredini kolnika. Materijalna šteta prouzročena ovom prometnom nesrećom procjenjuje se na najmanje 55.000 kuna, a oštećeno je pet hrvatskih državljana i tvrtka sa sjedištem u Selcu.


U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 22-godišnji vozač Peugeota pa mu je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 22-godišnjak će zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenja ostalih prekršaja biti sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.