Zavijeni u crno

Mladi Hrvat poginuo na radnom mjestu u Italiji: Obitelj u šoku. Na nesretnika je pala velika čelična ploča

P. N.

foto: facebook / Jurica Pintar

foto: facebook / Jurica Pintar

Mrtvo tijelo poginulog mladog Međimurca prevezeno je sna odjel patologije bolnice u Pordenoneu, a obitelj još uvijek ne zna kad će ga moći preuzeti i pokopati na groblju u rodnom Goričanu.Mladi hrvatski radnik Jurica Pintar (25), iz mjesta Goričan u Međimurju, smrtno je stradao u Italiji, na svom radnom mjestu u tvrtki IM, gdje je bio zaposlen kao zavarivač. Na njega je pala i prignječila ga teška čelična ploča od osam metara koju je zavarivao. Nesretni Pintar radio je u Industrijskoj zoni Budoia, koja se nalazi na talijanskom sjeveru, blizu grada Pordenonea.


Talijanska policija još uvijek istražuje kako je došlo do nesreće, a vijest o smrti hrvatskog radnika donijela su 24 sata.


Mladić je u Hrvatskoj živio s majkom i mlađom sestrom, a osim nje ima još jednu, stariju sestru.
– Bio je bravar. Radio je u Italiji 4-5 godina. Dolazio bi kući svaki ili svaki drugi vikend. Svi smo još u šoku. Ne znamo što se doista dogodilo, osim onoga što smo pročitali u medijima. Bio je izuzetno dobar dečko, vrlo simpatičan, a svima nama je bio najbolji, nezamjenjiv. Imao je puno prijatelja, iako se zadnjih mjeseci, osim s obitelji, družio s djevojkom Nevenkom kad bi došao doma, rekla je za 24 sata Juričina strina.


Ispričala je još da je nesretni hrvatski radnik “obožavao mlađu sestru, koja još ide u srednju školu, ali i malog nećaka, sina starije sestre”.


– Nikad nije došao doma iz Italije, a da nije nešto donio, pogotovo slatkiše za njih, ispričali su članovi unesrećeni obitelji.


Mrtvo tijelo poginulog mladog Međimurca prevezeno je sna odjel patologije bolnice u Pordenoneu, a obitelj još uvijek ne zna kad će ga moći preuzeti i pokopati na groblju u rodnom Goričanu.