Riječka policija ih uhvatila

Mjesecima mu pomagale i njegovale ga da bi na kraju iskoristile povjerenje i ukrale mu preko 90 tisuća kuna

Šarlota Brnčić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Tijekom istraživanja je dio novca pronađen i bit će vraćen vlasniku.U riječkoj Drugoj policijskoj postaji dovršeno je krim istraživanje nad 21 i 47-godišnjakinjom, osumnjičenima za počinjenje kaznenog djela teške krađe.


Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene 9. siječnja ove godine teškom krađom oštetile 85-godišnjeg umirovljenika u obiteljskoj kući na širem bakarskom području. Naime, one su s oštećenikom dogovorile uslugu pomaganja u domaćinstvu i njege, te su posljednjih par mjeseci povremeno ga posjećivale i prema dogovoru mu pomagale.


Međutim, tog dana su iskoristile njegovo povjerenje, kao i njegovu stariju životnu dob, odnosno narušeno zdravstveno stanje, pa u vrijeme dok mu je jedna pomagala u kupaonici, druga je iskoristila njegovu nepažnju te mu iz spavaće sobe otuđila novac u vrijednosti oko 92.550 kuna.
Tijekom istraživanja je dio novca pronađen i bit će vraćen vlasniku.


Zbog sumnje u tešku krađu iskorištavanjem bespomoćnosti ili drugog osobito teškog stanja druge osobe, obje su osumnjičenice po završetku istraživanja kazneno prijavljene mjerodavnom državnom odvjetništvu.


Iz PU primorsko-goranske pozivaju i ovim putem sve građane, posebice one starije životne dobi, na maksimalni oprez kod dogovaranja bilo kakvih usluga s nepoznatim osobama čiji identitet i poslovanje nisu provjerili, kako ne bi (p)ostali materijalno oštećeni navedenim ili počinjenjem sličnog kaznenog djela.