OPASNA OTROVNICA

Migranta ugrizao poskok: Život mu je spašen u gospićkoj bolnici

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin SmolčićTekstovi iz rubrike „crna kronika“ uvijek oslikavaju događaje vezane uz kriminal, ubojstva i slično. Svakako dobra vijest stiže nam iz Korenice gdje je policija protekloga vikenda na Trgu Svetog Jurja provela aktivnost u sklopu preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“, odnosno postavili su info punkt gdje su građani mogli dobiti sve informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja i imali su priliku vidjeti i razgledati školska minsko-eksplozivna sredstva.


Tom prilikom tri osobe su policijskim službenicima izrazile želju za dragovoljnom predajom minsko-eksplozivnih sredstava. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske ukupno je od njih izuzeo i pohranio u skladište do uništenja 325 komada raznog streljiva, 24,2 kg raznog vojnog eksploziva i dva spremnika za automatsku pušku. Količina predanog ekspoloziva dovoljna je za rušenje poveće stambene zgrade, a građani su ga držali doma, na dohvat djece!!!

Sudeći po zadnjem izvješću Policijske uprave ličko-senjske iza nas su uobičajeno „turbulentni dani“. Nepoznati sječak je još u siječnju 2020. godine u šumskom području Vrhovina posjekao i ukrao 35 stabala bukve i graba, a u vremenu od 24. kolovoza do 18. rujna 2020. godine je u šumskom predjelu Brinja nepoznati majstor posjekao i ukrao šest stabala jele.


Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.


Ono čega opet nema u policijskom izvješću jesu podaci o ilegalnim migrantima koji su zadnjih dana doslovno preplavili Ličko-senjsku županiju. Prije nekoliko dana provalili su u dva objekta u Ribarici i na Baškim Oštarijama, viđeni su kod Kosinja, Mušaluka i Perušićke Kose. Dio ovih informacija potvrđen je iz PU ličko-senjske, ali…


Zadnja vijest vezana uz ilegalne migrante stiže iz Otočca. Ondje je policija i ilegalnom kretanju zatekla tri migranta, od kojih je jedan zatražio medicinsku pomoć. Nesretnika je tijekom dana ugrizao poskok za nogu, rana ga je jako boljela i otekla. Život mu je spašen u Općoj bolnici Gospić.


Lovci kod Otočca se već neko vrijeme čude kako to da na visokim lovačkim čekama pronalaze krumpir, kukuruz i ostale povrtlarske kulture. Jučer su ustvrdili kako su neke lovačke čeke ucrtane u ilegalne migrantske rute pa migranti koji se dokopaju hrane višak povrća ostavljaju sljedećoj grupi koja tuda naiđe.