Na meti tridesetak osoba

MASOVNA UHIĆENJA Na meti oni koji su nabavljali hrvatske dokumente mafijašima iz Srbije i C. Gore

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Prema prvim neslužbenim informacijama uhićeni su za kriminalce iz Srbije i Crne Gore pribavljali informacije i izrađivali dokumente poput osobnih iskaznica, putnih isprava i vozačkih dozvolaPolicija je u srijedu u jutarnjim satima počela akciju uhićenja pripadnika dvije kriminalnih organizacija koje su, prema neslužbenim informacijama, pribavljali informacije i izrađivali dokumente za mafijaške skupine s područja Srbije i Grne Gore.


U policiji službeno ne iznose detalje. Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je jutros započela realizacija kriminalističkog istraživanja i da među uhićenima ima zaposlenika MUP-a.


Akcija se, kako se doznaje, provodi na području cijele Hrvatske, posebno u Zagrebu i Karlovcu.
Prema prvim neslužbenim informacijama uhićeni su za kriminalce iz Srbije i Crne Gore pribavljali informacije i izrađivali dokumente poput osobnih iskaznica, putnih isprava i vozačkih dozvola.


Na meti policije je tridesetak osoba, od kojih je većina uhićena tijekom jutra. U kriminalističčkom istraživanju slijede pretrege domova, službenih prostorija i vozila kojima se osumnjičeni koriste.


O uhićenjima bi se tijekom dana trebao oglasiti i Uskok s obzirom da je riječ o skupinama organiziranog kriminala.


Mediji navode da su pripadnici ove grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali putovnice za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.


Jutarnji list navodi da je riječ je o grupacijama s kojima se povezuje više desetaka mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata.


Dodaju da su osumnjičeni pripadnici MUP-a iz policijskoga informativnoga sustava navodno odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodno da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.