Teško ubojstvo

Masakr u centru Splita, tri osobe ubijene, policija blokirala Marjan, pa uhitila osumnjičenika

P. N.

Foto/Milan Šabic/PIXSELL

Foto/Milan Šabic/PIXSELL

Prema najnovijim informacijama preminula je i treća osoba ozlijeđena u ovom obračunu, a osumnjičeni je uhićen od strane policije. Po svemu sudeći, dvije osobe ubijene su hicima iz puške i to na udaljenosti od svega 500 metara, a to upućuje da bi mogla biti riječ o obračunu, koji je povezan s organiziranim kriminalom. Navodno je jedan od ubijenih muškaraca bio dilerSPLIT – Dva ubojstva dogodila su se danas u centru Splita! Više hitaca se iza 15 sati čulo u središtu grada, jedan motorist leži mrtav u Radmilovićevoj ulici, a drugi na Šperunu. 


Splićani su u šoku.


Da su dvije osobe smrtno stradale, a jedna je ozlijeđena u pucnjavi u središtu Splita u subotu u poslijepodnevnim satima, potvrdila je i splitska policija koja traga za počiniteljem, a građane poziva da ne izlaze na ulice.
Do pucnjave je došlo oko 15.35 sati, a prema prvim informacijama s terena počinitelj je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana.


»Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da ako uoče osobu odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem«, priopćila je policija.


Prema najnovijim informacijama preminula je i treća osoba ozlijeđena u ovom obračunu, a osumnjičeni je uhićen od strane policije. 


Kako je prethodno objavljeno u Radmilovićevoj ulici je jedna osoba poginula, a druga ranjena.


Čini se da je ubojica viđen kako bježi prema vrhu Plinarske ulice.


Pretpostavlja se da je policija dobila njegov opis, pa za njim tragaju.


Po svemu sudeći, dvije osobe ubijene su hicima iz puške i to na udaljenosti od svega 500 metara, a to upućuje da bi mogla biti riječ o obračunu, koji je povezan s organiziranim kriminalom.


Navodno je jedan od ubijenih muškaraca bio diler.


Prema iskazima svjedoka sve se dogodilo oko 15:35 sati. Čuli su se rafalni pucnjevi u dva navrata, kao iz kalašnjikova.


Nakon toga u roku od desetak minuta stigla je hitna pomoć i policija. Očevici navode kako je cijeli događaj izgledao kao sukob dviju bandu na motorima.


»Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da ako uoče osobu odmah zovu policiju.


Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem«, priopćila je policija.