PU Primorsko-goranska

Manje oružja, manje tragedija: Pet dragovoljnih predaja oružja u Gorskom Kotaru, Rijeci i okolici

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto MUP

Ilustracija / Foto MUP

Iz policije se zahvaljuju savjesnim građanima koji su se pridružili akciji »Manje oružja, manje tragedija« kojom je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružjaProteklih dana policija je na području Rijeke i okolice, te Gorskog kotara evidentirala pet dragovoljnih predaja oružja i eksplozivnih sredstava. Građani su predali jednu automatsku pušku M-47 i pištolj s pripadajućim spremnicima, kao i dvije ručne bombe M-75, tromblonsku minu i ukupno 392 komada različitog streljiva. Preuzeli su ih djelatnici Protueksplozijskog odjela PU primorsko-goranske, te će biti zbrinuta prema pravilima struke.


Iz policije se zahvaljuju savjesnim građanima koji su se pridružili akciji »Manje oružja, manje tragedija« kojom je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava.


Mole i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirana eksplozivna sredstva da ih bez bojazni predaju policiji, a osobito pozivaju da se takva opasna sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi.
Napominju k tome da eksplozivna sredstva građani ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već namjeru za dragovoljnom predajom mogu prijaviti policiji na broj 192. Nakon poziva na adresu građana doći će policijski službenici u civilu i s vozilima bez oznaka koji će ta sredstva sigurno preuzeti, a ujedno će se osigurati i anonimnost dojave.


Detaljne informacija o provedbi Akcije, kao i predaji oružja i drugih eksplozivnih sredstava mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.