Snimljen

VIDEO Maminim BMW-om jurio 254 km/h po autocesti A1, vozačku dobio tek prošle godine

Portal Novi list, Marin Smolčić

Foto Screenshot MUP

Foto Screenshot MUP

Vozilom marke BMW 320 D, vlasništvo njegove majke, lijevom prometnom trakom upravljao je 20-godišnji Zagrepčanin, a koji je vozačku dozvolu ishodovao u svibnju prošle godine, poručuju iz policijePolicijski presretač u petak poslijepodne na autocesti A1 zatekao je 20-godišnjeg Zagrepčanina kako majčinim BMW-om 320 D juri 254 kilometara na sat, i to na mjestu gdje je dopušteno ograničenje brzine 130 kilometara na sat.


Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije, Kobre, mladića su zaustavili na 192. kilometru autoceste A1 na području Policijske uprave ličko-senjske, kod naplatne postaje Gospić, u smjeru Zagreba.

“Vozilom marke BMW 320 D, vlasništvo njegove majke, lijevom prometnom trakom upravljao je 20-godišnji Zagrepčanin, a koji je vozačku dozvolu ishodovao u svibnju prošle godine.


S njim se u automobilu nalazio suvozač, također 20-godišnjak iz Zagreba”, navode iz Ravnateljstva policije.


Dodaju: “Uz uvažavanje tolerancije prekoračio je brzinu od 97 km/h te mu je na mjestu događaja uručena Obavijest o počinjenom prekršaju zbog prekršaja iz čl. 54., odnosno prekoračenja brzine (novčana kazna 5000 – 15000 kn i 3 negativna boda) te prekršaja iz čl. 142. odnosno kretanja lijevom trakom (novčana kazna od 2000 kn) Zakona o sigurnosti prometa na cestama”.


Objavili su snimku jurnjave, koju su snimile kamere policijskog presretača.