Zlato mamino

Mama u Karlobagu dala klincu od 15 godina da vozi “nabrijani” Subaru

Marin Smolčić

ilustracija / Snimio: Sergej Drechsler

ilustracija / Snimio: Sergej Drechsler

Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu, a suvozačici je izdan obavezni prekršajni nalog jer je dala da automobilom upravlja osoba za koju je znala da je u pitanju maloljetnik koji nema položen vozački ispitSinoć u 21,50 sati su policijski službenici Policijske postaje Karlobag na ulazu u Karlobag prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil švicarske nacionalne oznake.


Utvrdili su da automobilom upravlja 15-godišnji švicarski državljanin koji, naravno, ne posjeduje vozačku dozvolu. Pri tome mu je  kao suvozačica bila mama, 48-godišnja švicarska državljanka koja je klincu dala da vozi njezin Subaru.


Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu, a suvozačici je izdan obavezni prekršajni nalog jer je dala da automobilom upravlja osoba za koju je znala da je u pitanju maloljetnik koji nema položen vozački ispit.
Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 11 osoba s područja Otočca, Vrhovina, Brinja i Generalskog Stola zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe.


Ekipu se sumnjiči da su još u  svibnju ove godine u mjestu Čovići na dijelu zvanom Špilničko polje – Viculinov brig, traktorom pokosili tuđe parcele i nakon nekolko dana pokupili sijeno i osušenu djetelinu. Na taj način su ukrali  sijeno u vlasništvu  11 osoba s područja Otočca.


Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznenih prijava.