Podsused, Zagreb

Maloljetnici u Zagrebu napali starijeg čovjeka. Kad je objavljena ova snimka, počeli su dobivati prijetnje. Pokajali su se na društvenim mrežama

P. N.

Ilustracija: printscreen /ogportal.com

Ilustracija: printscreen /ogportal.com

"Prvi je napisao: “Da se oglasim na sve ovo, da, kriv sam za ono što sam napravio al’ mene nitko neće pitati zašto pa zbog čega itd. Bio sam u alkoholiziranom stanju, nisam znao što radim, a oni koji me znaju jako dobro znaju da ne udaram niti mlatim bespomoćne itd."Društvenim mrežama širi se snimka zloistavljanja starijeg čovjeka, što se dogodilo u zagrebačkom naselju Podsused, a počinitelji su dvojica maloljetnika. Na snimkama se vidi kako mladići maltretiraju starijeg čovjeka. Riječ o stanovniku Podsuseda kojeg svi u tom kvartu poznaju, Marijanu Majceliću zvanom Febo. Čovjek živi bez primanja i svakodnevno ga se može vidjeti ispred tržnog centra u Podsusedu.Napadnutog čovjeka pronašli su i s njim razgovarali novinari 24 sata, kojima je rekao da ničim nije provocirao napad te da su mladićui bili pijani. Nakon što je snimka objavljena na društvenim mrežama, policija je dozala imena počinitelja. Oba mladića putem društvenih mreža javno su se se pokajali za ono što su napravili.
Prvi je napisao: “Da se oglasim na sve ovo, da, kriv sam za ono što sam napravio al’ mene nitko neće pitati zašto pa zbog čega itd. Bio sam u alkoholiziranom stanju, nisam znao što radim, a oni koji me znaju jako dobro znaju da ne udaram niti mlatim bespomoćne itd. Briga me što se mene tiče, ubijte me, al’ s tim nećete ništa postići, u zahtjevima imam preko 30+prijetnji. Ja neću to prijaviti policiji, briga me, nisam druker. Onako gledam ok gurnuo sam tog dedeka ja o njemu nisam ništa znao. Da, dan poslije sam htio doći i ispričat mu se i kupit mu nešto, al mi nisu dali dečki iz kvarta da uopće prismrdim kvartu i da mi se ovako vraća. To ne zaslužujem ni ja a ni frend toliku brutalnost.”Drugi napadač se ispričao ovako: “Znam da sam ispao glup i zbog toga mi je jako žao. Shvatio sam što sam napravio. Htio sam ispast mangup na krivi način. Znam da sam ja kriv, ali također i dečko koji je bio pored mene i udario ga. Ne kažem da nismo jednako krivi, ali molim vas da mi oprostite. Zbog ovog ću još dosta dugo hodati pognute glave jer sam osramotio cijelu svoju obitelj i prijavljen sam od strane svojih doma.”