PU zagrebačka

Maloljetnici i 30-godišnjak osumnjičeni za 15 razbojništava u posljednja dva mjeseca. Najčešće prijeteći nožem

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

U jednom slučaju zaprijetili i kamenom. Domogli se gotovo 70 tisuća kuna.Djelatnici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom i dvojicom maloljetnika te potvrdili sumnju da je trojac počinio čak 15 razbojništva, a jedno i uz prijetnju kamenom.


Provedenim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 30-godišnjak zajedno s maloljetnikom počinio četiri razbojništva u samo dva dana i to 21. i 22. prosinca prošle godine u popodnevnim satima u tri ljekarne i jedan frizerski salon na području Trešnjevke, Medvešćaka i Centra.


Policijski službenici svoju sumnju su potvrdili za 30-godišnjaka koji je sam počinio ukupno devet razbojništava, od 20. do 28. prosinca 2021. godine u četiri kioska, četiri ljekarne i jednu trgovinu u popodnevnim satima na području Centra, Medvešćaka, Maksimira i Trnja.
Nadalje, sumnja se da su dvojica maloljetnika zajedno, početkom siječnja ove godine, počinila dva razbojništva u dvije trgovine i ovaj put u popodnevnim satima na području Trešnjevke.


Sva kaznena djela su počinjenja na način da bi osumnjičeni ušli u prostor, nakon čega bi verbalnom prijetnjom, tjelesnom snagom, najčešće prijetnjom nožem, ali u jednom slučaju i kamenom, tražili od zaposlenica da se preda novac, te su se nakon što bi se domogli plijena, dali u bijeg.


Ukupna materijalna šteta počinjenja ovim kaznenim djelima iznosi oko 69.000 kuna.


Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski službenici podnijeli su posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.