Teški prevarant

Makinacijama pri prodaji stanova “zaradio” oko tri i pol milijuna kuna. Oštetio više građana

Šarlota Brnčić

arhiva NL

arhiva NL

Osumnjičeni 25-godišnjak predaan je pritvorskom nadzornikuPolicijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog kaznenog djela prijevare.


Sumnjiči ga se da je od veljače 2021. do travnja ove godine u Zadru, kao investitor ishodovao potrebitu dokumentaciju za gradnju stambenog objekta s više stambenih jedinica na gradskom predjelu Plovanija, nakon čega je u kolovozu prošle godine s 39-godišnjakinjom sklopio predugovor o kupoprodaji jedne stambene jedinice, a potom je s namjerom dovođenja oštećenih osoba u zabludu, za istu stambenu jedinicu sklopio predugovore o kupoprodaji s dva hrvatska državljanina u dobi od 49 i 47 godina, na temelje kojih ugovora su mu oštećeni uplatili novčani iznos veći od 2 milijuna i 600 tisuća kuna.


Nadalje, sumnjiči ga se da je za drugu stambenu jedinicu u navedenom objektu u veljači prošle godine sklopio ugovor o kupoprodaji s 31-godišnjakom, a potom za istu stambenu jedinicu sklopio ugovor o kupoprodaji i sa 60-godišnjakom, nakon čega mu je na temelju sklopljenih ugovora isplaćen novčani iznos veći od 975 tisuća kuna.
Sveukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 3,5 milijuna kuna.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog 25-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnosi se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.