Teška nesreća

Majka troje djece s Krka stradala je na povratku s posla: Cesta je tamo ravna i djeluje bezazleno, ali već je bilo poginulih

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

U izravnom srazu s vozilom iz suprotnog smjera u blizini lokaliteta Šepić jučer je život izgubila otočanka Gordana Bogdan, stanovnica mjesta Sveti Vid Miholjice pored MalinskeKRK – U ranojutarnjim satima, točnije u 6.20 sati, na državnoj cesti DC-102 u blizini lokaliteta Šepić, odnosno mjesta križanja spomenute prometnice s cestom koja vodi prema trajektnom pristaništu Valbiska, u prometnoj je nesreći jučer život izgubila otočanka Gordana Bogdan, stanovnica mjesta Sveti Vid Miholjice pored Malinske.


Prema dostupnim informacijama, nesretna 36-godišnja vozačica, inače majka troje malodobne djece koja se kobnog jutra vraćala s posla iz jednog otočnog ugostiteljskog objekta, stradala je u izravnom sudaru njenog osobnog vozila (marke Peugeot) i Mercedesa makarskih registarskih oznaka, a kojim je, iz suprotnog pravca u smjeru Krka upravljao 69-godišnji vozač.


Krećući se iz smjera Krka u pravcu Rijeke, na lokalitetu gdje se s prilično ravnog i brzog djela malinskarske obilaznice ulazi u blagi zavoj, nesretna je vozačica, prešavši na suprotnu stranu kolnika, stradala u srazu s osobnim vozilom kojim je iz suprotnog smjera naišao vozač koji je, radi zadobivenih ozljeda, potom prevezen u KBC Rijeka.
Lokalitet na kojem se dogodila (i) ova nesreća, iako naoko relativno ravan i pregledan, mjesto je na kojem se posljednjih godina razmjerno često događaju prometni udesi, često teški te nažalost i sa smrtnim posljedicama.


Na mjestu prometne nesreće proveden je očevid kojim je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice ODO iz Rijeke. Promet najprometnijom dionicom otoka nije se odvijao do 9.55 sati kad je, nakon višesatnog preusmjeravanja vozila na okolne prometne pravce, državna cesta DC-102 iznova otvorena za prometovanje motornih vozila.