Spašen utopljenik

Mađar plutao u moru kod Mošćeničke Drage, hitna ga u bolnicu vozila pod policijskom pratnjom

Vladimir Mrvoš

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Kako bi zbog gužvi na prometnicama što prije stigli do bolnice, policijski su službenici vozačima gestikulacijom ruke, a nekima i kucanjem u staklo vozača u vožnji izdavali naredbe da se pomaknuU subotu 14. kolovoza oko 10.40 sati u Mošćeničkoj Dragi kupači su primijetili tijelo muškarca koje je plutalo u moru te su ga pomogli izvući na plažu, odmah potom pozvavši hitnu pomoć koja je vrlo brzo stigla.


Utvrđeno je da je riječ o 44-godišnjem državljaninu Mađarske kojem je pružena hitna medicinska pomoć na mjestu događaja te je potom vozilom Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-a ispostava Opatija, prevezen u KBC Rijeka.


S obzirom na to da je prilikom dolaska u Mošćeničku Dragu na spomenutom vozilu došlo do kvara zvučne i svjetlosne signalizacije, zatražena je pomoć policije te je vozilo hitne pomoći sa stradalim 44-godišnjakom, pod zvučnom i svjetlosnom pratnjom djelatnika policije prepraćeno do KBC-a.
Pomoć u preprati pružila je policija u trima etapama: u prvom dijelu do Lovrana autoophodnja Policijske postaje Opatija sa službenim vozilom, u drugom dijelu prometni motociklisti iz iste postaje, a od čvora Škurinje policijski službenik Službe za sigurnost cestovnog prometa sa službenim vozilom i prometni motociklisti Policijske postaje Opatija.


Kako bi zbog gužvi na prometnicama što prije stigli do bolnice, policijski su službenici vozačima gestikulacijom ruke, a nekima i kucanjem u staklo vozača u vožnji izdavali naredbe da se pomaknu radi prolaska vozila hitne pomoći.


Prema najnovijim informacijama iz KBC-a Rijeka stradali 44-godišnjak je stabilno i oporavlja se.