Šokantna priča iz Zagorja

Lovac ubio psa Mikija, policija je obaviještena, ali nije poduzela ništa

P. N.

Miki / Foto facebook

Miki / Foto facebook

Lovac je priznao da nam je ubio psa! Njemu je to bilo normalno. Rekao je da je Miki ganjao srne. Znači, čovjek, ako ga se uopće tako može nazvati, došao se pohvaliti da je pucao u Mikija – šokirana i tužna priča Valentina DomjanićS tri hica iz lovačke puške u nedjelju 7. veljače u Jazvinama kraj Desinića lokalni je lovac ubio mješanca Mikija, piše portal Ni Zagorje malo.


Vlasnici znaju tko je pucao, o čemu su obavijestili policiju. U Mikija je, kažu, tri hica ispalio lovac, član Lovačkog društva Šljuka u Desiniću. No, prema njihovim tvrdnjama, policija nije poduzela ništa. Lovac i dalje nosi pušku. Niti su mu je oduzeli, niti pokrenuli službeni postupak.


‘Likovali su kad su ga ubili’


– Lovac je priznao da nam je ubio psa! Njemu je to bilo normalno. Rekao je da je Miki ganjao srne. Znači, čovjek, ako ga se uopće tako može nazvati, došao se pohvaliti da je pucao u Mikija – šokirana i tužna priča Valentina Domjanić, Mikijeva udomiteljica, kako javlja portal Ni Zagorje malo.
Miki je bio star tek devet mjeseci, mali mješanac od niti 10 kila. Uz njega je bila jako vezana Valentinina kći od šest i pol godina. Pas je, kaže Valentina, bio socijaliziran, naviknut na životinje, i domaće i divlje. Ona i djeca u nedjelju nisu bili doma, da je Miki ubijen doznala je tek navečer.


Psa je lovac ubio oko 11, 11.30 sati. Kako žive na proplanku uz šumu, Miki se spustio na livadu na kojoj je lovačka čeka. Valentinin svekar i suprug Tomislav čuli su pucnjeve.


– Otac je čuo tri, ja jedan pucanj, taj treći. Izašao sam na balkon, čuo se cvilež psa. Potom sam čuo lovce, a više ih je bilo u šumi, kako su nakon pucanja vikali ‘juuuj, hoooj’. Oni su slavili! Oni su likovali! Slavili su što su ubili psa moga djeteta – u potpunom šoku i nevjerici prepričava Tomislav Domjanić za portal Ni Zagorje malo.


Lovac: ‘Daj mi lopatu da ga zakopam’


Kaže, njegov se otac spustio s proplanka vidjeti što se događa. Prišli su mu lovci, jedan od njih je rekao: ‘Ubil sam ti pesa, ganjal je srne‘.


– Taj isti lovac došao je do i mene i tražio lopatu da zakopa pesa. Bio sam u totalnom šoku. Nazvao sam 112, oni su me spojili na policiju, u PP Pregrada, kojoj sam sve prijavio. Nakon prijave je lovac zvao mog oca i tražio da povučemo prijavu ‘jer će ostati bez oružja’. Njega brine oružje?! Ne brine ga pas kojeg je ubio iako zna da to ne smije, da je to zakonom zabranjeno i da je ubijanje životinja kazneno djelo! Policiji sam dao i ime lovca koji je sam priznao da je to napravio, ali policija nije poduzela ništa! – ispričao  je Tomislav u utorak navečer.


Kaže da sumnja da policija lovca štiti. Jer da nije tako, lovcu bi već bilo oduzeto oružje. Priznaje i svoj dio krivnje, što je pas bez nadzora otišao prema šumi ali, kaže, svima je jasno da psa nitko nije imao pravo zato ubiti.


– Mogao je lovac prijaviti da nam je pas bez nadzora i mi bismo snosili svoj dio prekršajne odgovornosti. Mogao je samo psa vratiti doma, a ne ga ubiti! – očajna je Valentina.


Mikijevo truplo nestalo!?


No, priči nije kraj. Miki je nestao, ne znaju gdje je njegovo truplo. Lovac im nije želio reći gdje je točno upucao psa. Valentina ga je pokušala pronaći, ali uzalud. Trupla nema. Sumnja da su ga lovci negdje zakopali kako bi prikrili kazneno djelo.


– Pod velikim smo pritiskom. Tog lovca, koji se nema pravo niti nazivati lovcem, osobno ne poznajem, ali ljudi kažu da je ‘malo nezgodan’. Radi pritisak na svekra da povučemo prijavu, ali nema šanse. On mora za to odgovarati – govori Valentina.