Širenje zaraze

Lokal na području Marčane normalno radio unatoč zabrani; vlasnik pritvoren

Šarlota Brnčić

Foto PU istarska

Foto PU istarska

Tako su jučer, oko 7.45 sati, u lokalu zatekli 67-godišnjeg vlasnika, 69-godišnju djelatnicu i dva gosta u dobi od 53 i 62 godine. Gosti su sjedili za stolom i konzumirali alkoholna pića, a ni oni ni djelatnica nisu nosili maske za licePulski policajci priveli su vlasnika ugostiteljskog objekta koji je radio unatoč zabrani u vrijeme epidemije virusa Covid-19, a provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdili su sumnju da je 67-godišnji državljanin Srbije počinio kazneno djelo širenje i prenošenje zarazne bolesti.


Kako je priopćeno iz PU Istarske, operativnim radom na terenu policijski službenici prikupili su informacije da ugostiteljski objekt na području Marčane radi suprotno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, kojom je obustavljen rad ugostiteljskih objekata i pružanja ugostiteljskih usluga.


 
Tako su jučer, oko 7.45 sati, u lokalu zatekli 67-godišnjeg vlasnika, 69-godišnju djelatnicu i dva gosta u dobi od 53 i 62 godine. Gosti su sjedili za stolom i konzumirali alkoholna pića, a ni oni ni djelatnica nisu nosili maske za lice.


Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, policijski službenici izdali su im prekršajne naloge, dok se protiv vlasnika objekta podnosi kaznena prijava te je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.


Foto PU istarska

Foto PU istarska


Foto PU istarska

Foto PU istarska