Zadarski liječnici

Liječnici o djeci s Paga: ‘Jedna curica operirana, najteže ozlijeđena osmogodišnjakinja’

Portal Novilist.hr

Photo Dusko Jaramaz/PIXSELL

Photo Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ispostavilo se da su dvije djevojčice od 7 i 8 godina teško ozlijeđene, dok dječak od 3 i djevojčica od 5 godina imaju lakše ozljedeZADAR U Zadarskoj bolnici održana je konferencija za novinare, na kojoj je izneseno trenutno zdravstveno stanje četvero djece koje je danas njihov otac Josip Rođak, u sumanutom činu, bacio s prvog kata kuće u Pagu.


Ozlijeđena djeca starosti 3, 5, 7 i 8 godina zaprimljena su u zadarsku bolnicu u 8.15 sati. Ispostavilo se da su dvije djevojčice od 7 i 8 godina teško ozlijeđene, dok dječak od 3 i djevojčica od 5 godina imaju lakše ozljede, javljaju 24 sata.


Što se tiče teško ozlijeđenih djevojčica, osmogodišnjakinja je pri svijesti i stabilizirana. Već je bila na operaciji. Najteže ozljede zadobila je sedmogodišnjakinja, ima brojne ozljede glave i grudnog koša, te još nije stabilno. U planu je, kad joj liječnici uspiju stabilizirati stanje, prebaciti je na KBC Rebro u Zagrebu.
Što se tiče dvoje djece koja su lakše ozlijeđena, djevojčica od pet godina je nagruvana te ima nagnječenja prsnog koša, a trogodišnji dječak je također stabilno. No, kontrolne snimke otkrile su da ima zraka u trbušnoj šupljini, što sugerira na ozljedu pluća i samim time povećava kvalifikaciju ozljeda na teške.


Doznaje se kako je majka došla u bolnicu u pratnji socijalne službe, a liječnici su poručili kako će osigurati da bude sa svojom djecom što je više moguće jer je cilj da se djeca što prije oporave.


Poslijepodne radit će nove pretrage na ozlijeđenoj djeci, pišu 24 sata.