Milinović ne odustaje

Lički župan je na grobničkoj pisti pao već prije dvije godine i to gotovo na isti datum: ‘Vozit ću opreznije, ali odustati neću’

Barbara Čalušić

Foto Facebook

Foto Facebook

Teško mi je definirati kojom sam brzinom vozio, na Grobniku se postižu velike brzine i do 250 kilometara na sat. Vozit ću opreznije, ali odustati neću, priča Darko MilinovićLičko-senjski župan i nekadašnji ministar zdravstva Darko Milinović u nedjelju je teže ozlijeđen u padu sa svog motora na Automotodromu na Grobniku.


Nesreća se dogodila u nedjelju, a Milinović je u padu slomio desnu ključnu kost i zadobio više kontuzija i oguljotina po tijelu. Nesreća se dogodila u zavoju poznatom kao »jedinica«, a prema prvim informacijama s Automotodroma Grobnik, u zavoj je uletio brzinom većom od 200 kilometara na sat. Milinoviću je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Rijeka gdje je hitno operiran.


Ličkome županu ovo nije prvi pad s motora na grobničkoj pisti. Prije dvije godine u padu sa svojeg Suzukija GSXR 1000 na Grobniku ozlijedio je zapešće te je operiran u lovranskoj bolnici. Zanimljivo je da je nesreću u nedjelju doživio samo dan nakon što su prošle dvije godine od njegove nesreće na Grobniku 2018. godine.


Na istom mjestu
– Baš i ja malo razmišljam, na Grobniku sam prije dvije godine s istog motora pao 30. svibnja, a ove 31. svibnja. Ista meta, isto odstojanje, reklo bi se, kazao nam je jučer dobro raspoloženi »recidivist« Milinović dodajući da se osjeća dobro, iako mu još uvijek nije jasno što je točno prouzročilo ovaj posljednji pad s motora.


– Teško mi je definirati kojom sam brzinom vozio, na Grobniku se postižu velike brzine i do 250 kilometara na sat. Brzina vas ponese, to je ipak adrenalin. Ne znam jesam li u jednom trenutku možda naišao na kamen pa je kotač otišao u drugu stranu. Pogledao sam snimku vožnje koju imam i nisam siguran što me je odnijelo, no dobro sam prošao. Prije dvije godine kad sam pao na istom mjestu puno me je više boljelo.


Možda zato jer sam ovaj put bio malo u nesvijesti, ošamućen, kaže Milinović koji je već jučer pred kraj dana trebao biti otpušten kući iz bolnice.


Predstoji mu dvomjesečni oporavak, a na pitanje je li drugi pad u dvije godine na istom mjestu shvatio kao upozorenje te planira li prestati se baviti ovim opasnim sportom, lički župan kaže da će u budućnosti voziti malo opreznije, ali odustati neće.


– Bajkeri rijetko kad odustaju. I to u bilo čemu, poručuje Milinović.


Nalaz uredan


Nakon pada na grobničkoj pisti Milinović je hitno prevezen u Klinički bolnički centra Rijeka na Sušaku. S obzirom na to da je dio vremena bio bez svijesti, učinjen mu je i CT mozga čiji je nalaz uredan. Milinovića je u nedjelju operirao traumatolog dr. Grgo Martinović koji kaže da je nekadašnji ministar zdravstva i ovaj put imao sreće pri padu s motora te da je njegovo opće stanje dobro.


– On je fizički jak, mišićav i vidi se da vježba, pa mu je i to vjerojatno pomoglo pri padu. Rekao sam mu: »Imaš sreće, jak si k’o bik«, no mislim da bi trebao malo razmisliti o svom hobiju. Primjerice, meni, a vjerujem i vama, takva se nesreća ne može dogoditi jer ne vozimo motor, upozorava Martinović.