Prevara

“Rent a car” kući platio za dvomjesečni najam. Bez novca je ostao, a automobil nikad nije ni vidio

Šarlota Brnčić

Ilustracija Sergej Drechsler

Ilustracija Sergej Drechsler

Neznanac je oštećenog lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu, pribavivši trgovačkom društvu protupravnu imovinsku koristDa prevaranti na sve načine pokušavaju “preveslati” građane i domoći se njihova novca zorno svjedoči posljednja u nizu prijavljenih prevara od strane 44-godišnjaka PU brodsko-posavskoj.


Oštećeni je na društvenoj mreži pronašao oglas trgovačkog društva iz Zagreba, koje se bavi iznajmljivanjem automobila. Kontaktirao je sa osobom navedenom u oglasu i dogovorio rezerviranje automobila za određeno vrijeme u mjesecu srpnju i kolovozu prošle godine. Također je putem interneta uplatio više tisuća kuna za dogovoreno korištenje automobila, no on mu nikada nije isporučen.


Neznanac je oštećenog lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu, pribavivši trgovačkom društvu protupravnu imovinsku korist.
Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela prijevara u gospodarskom poslovanju, te podnošenju posebnog izviješća kao dopune kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.