Dobro organizirani

Lažni bankari i policajci udruženim snagama prevarili umirovljenika i domogli se nekoliko desetaka tisuća kuna

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto: Sergej Drechsler

Ilustracija Foto: Sergej Drechsler

Pala četvorka dok se za jednim, nedintificiranim muškarcem još traga.Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su trojica muškaraca starosti 41, 38 i 25 godina, žena starosti 28 godina i nepoznata muška osoba počinili kazneno djela prijevara.


Sumnja se da su kazneno djelo počinili 16. prosinca prošle godine u Čakovcu, u Travničkoj ulici na štetu osobe starije životne dobi.


To su učinili tako što su najprije uspostavili telefonski kontakt s oštećenom osobom u kojem su se lažno predstavili kao djelatnici banke, a potom i kao policijski službenici koji provode kriminalističko istraživanje zbog navodno krivotvorenih novčanica, a koje osobe imaju kod sebe.
Uvjeravajući ga na prijevaran način da se radi o krivotvorenim novčanicama od oštećenog su zatražili da radi daljnje provjere preda novac policijskim službenicima koji će doći na njegovu adresu. Ne sumnjajući u moguću prijevaru oštećeni im je predao novac, a nakon čega su se prevaranti udaljili iz kuće u nepoznatom smjeru.


Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.