ODO

Lažne maserke od riječkih umirovljenika pokrale 250.000 kuna, podignuta je optužnica

Šarlota Brnčić

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Mladen Trinajstić

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Mladen Trinajstić

Kako je priopćeno iz odvjetništva, protiv 23 i 38-godišnjakinje podignuta je neposredna optužnica zbog počinjenja kaznenih djela teške krađeU riječkom Općinskom državnom odvjetništvu ispitane su lažne maserke o kojima smo jučer izvještavali, a koje su potkradale najranjiviju skupinu građana te se domogle velikog plijena.


Kako je priopćeno iz odvjetništva, protiv 23 i 38-godišnjakinje podignuta je neposredna optužnica zbog počinjenja kaznenih djela teške krađe.


Domogle se čak 400.000 kuna! Lažne maserke mjesecima “operirale” po Rijeci i Opatiji

Optužnicom se 23-godišnjakinju i 38-godišnjakinju tereti da su od 7. lipnja do 2. kolovoza, na području Rijeke, prema prethodnom planu i dogovoru s još jednom nepoznatom ženskom osobom, u više navrata i s ciljem da se nepripadno materijalno okoriste, dolazile u stanove oštećenika starije životne dobi ( rođene 1941., 1941., 1939., 1929., 1938., 1941., 1939. i 1933. godine) lažno se predstavljajući kao zaposlenice jedne tvrtke koja provodi anketu u vezi sa virusom COVID-19, kao i da su zdravstvene djelatnice.


Tereti ih se da su ušle u stanove te bi jedna okrivljenica odvraćala pozornost oštećenicima izvršavajući uslugu masaže, dok bi druga okrivljenica pretraživala prostorije stana tražeći novac i vrjednije predmete.


Optužnicom se okrivljenice tereti da su si na opisani način pribavile ukupnu imovinsku korist u iznosu od oko 250.000 kuna.


Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenica odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.