Potraga za prevarantima

Lažna djelatnica banke te lažni policajac prevarili i pokrali umirovljenicu

Šarlota Brnčić

Foto Emica Elvedji/PIXSELL

Foto Emica Elvedji/PIXSELL

Nepoznata je ženska osoba prethodno telefonom nazvala 76-godišnjakinju i izjavila kako provodi nadzor nad djelatnicima banke, jer da ti djelatnici s računa klijenata »skidaju« novac, te da odmah ode u banku i neka podigne ušteđevinu...U kolikoj su mjeri prevaranti inventivni i na kakve se sve načine uspijevaju domoći novca zorno svjedoči slučaj na kojemu radi varaždinska policijska uprava, a kojoj je prijavljeno da je jučer poslijepodne prevarena 76-godišnja žena iz Varaždina.


Nepoznata je ženska osoba prethodno telefonom nazvala 76-godišnjakinju i izjavila kako provodi nadzor nad djelatnicima banke, jer da ti djelatnici s računa klijenata »skidaju« novac, te da odmah ode u banku i neka podigne ušteđevinu.


Nakon što je podignula ušteđevinu, nepoznati je muškarac telefonom ponovno nazvao 76-godišnju ženu i predstavio se kao policijski službenik, te najavio dolazak policajca u njezin stan po novac, s obzirom da se među ispravnim novčanicama nalaze i krivotvorene novčanice. Naveo joj je da će policijski službenici doći u njezin stan, preuzeti, provjeriti i vratiti novac.
Žena je nepoznatom muškarcu koji se predstavio kao policijski službenik predala novac. Radilo se o iznosu od četrdesetak tisuća kuna. Od nje je zaprimljena kaznena prijava, a policija traga za nepoznatim počiniteljima i otuđenim novcem.