Svjedoci kobnog ponedjeljka

‘Lagano je šetao, držeći pušku u jednoj, pištolj u drugoj ruci. Rekao mi je da se ne brinem i da će sve biti u redu’

P. N.

Foto Slavko Midzor PIXSELL

Foto Slavko Midzor PIXSELL

Odmah se povukao iza vrata ozbližnje zgrade, a potom je začuo rafale. Nakon samo par minuta su sve blokirali policajci.Muškarac koji je prošlog ponedjeljka rano ujutro pio kavu u Mletačkoj ulici u Zagrebu bio je vjerojatno zadnja osoba s kojom je par riječi izmijenio Danijel Bezuk (22), prije negoli je izveo bezumni čin na Markovom trgu, a nedugo kasnije presudio i sebi.


“Bilo je 8 sati kad sam naručio kavu u lokalnom kafiću. Bila je još vruća. Krenuo sam do zgrade u kojoj radim. Tad sam ugledao mladića kako hoda ulicom. Išao je u smjeru Markova trga. Nakratko smo izmijenili pogled, no ne pamtim kakav je imao izraz lica, je li se smijao ili bio ozbiljan. Samo mi je izgovorio to da se ne brinem i da će sve biti u redu. Nisam se fokusirao na njegovo lice jer mi je pogled skrenuo na kalašnjikov, koji je držao u jednoj ruci, i revolver, koji je nosio u drugoj. Nije ga zataknuo za pas niti je kalašnjikov imao na ramenu. On je samo tako, laganim hodom, šetao Mletačkom” – opisao je za 24 sata svjedok susreta.


Odmah se povukao iza vrata ozbližnje zgrade, a potom je začuo rafale. Nakon samo par minuta su sve blokirali policajci.
Još jedan svjedok iz kafića vidio je kako Bezuk ide prema Markovom trgu.


“Laž je da se ta puška nije vidjela. On ju je držao u ruci i povukli smo se u kafić. Jaknu je bacio nedaleko od jednog auta. Konobar je zaključao vrata i svi su se povukli u stražnji dio”, ispričao je za 24 sata.