Neočekivano otkriće

Kupio kuću, a kad ju je krenuo čistiti, pronašao ručni bacač granata, 500 grama plastičnog eksploziva…

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Reuters

Ilustracija / Reuters

Bila je tu i automatska puška s pet pripadajućih spremnika.Građanin je čisteći kuću koju je kupio u Petrinji, doživio neugodno iznenađenje jer zasigurno nije očekivao da će unutra pronaći pravi mali arsenal oružja.


Naime, kada je krenuo s raščišćavanjem pronašao je ručni bacač granata, 500 grama plastičnog eksploziva, trotilski metak, sporogoreći štapinski upaljač, četiri detonatorske kapisle, dvije elektro-detonatorske kapisle, 50 cm sporogorećeg štapina, 56 lovačkih patrona, 370 komada raznog puščanog streljiva, 13 komada pištoljskog streljiva i automatsku pušku s pet pripadajućih spremnika.


Iz policije, sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pozivaju građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje “Manje oružja, manje tragedija” te pozivaju sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti oružje.


Kampanja dragovoljne predaje je vremenski neograničena, a o svemu se možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.