Napad u Rovinju

Krvavi sukob oko djevojke? Mladi Zeničanin u pritvoru nakon što je nožem na stubištu izbo Puljanina

P. N.

Policija je osumnjičenog 22-godišnjaka pronašla i uhitila nepunih 12 sati nakon zločina počinjenog na stubištu zgrade u Zadarskoj ulici gdje je 23-godišnjak pronađen u lokvi krvi. Mladić koji je izboden nožem bio je u teškom stanju pa je odmah prevezen u pulsku bolnicu.Zbog sumnje da je protekle subote oko 10.30 sati u zgradi u Zadarskoj ulici nožem pokušao ubiti 23-godišnjeg Puljanina I. G., 22-godišnjem Mahiru Hodžiću, državljaninu Bosne i Hercegovine iz Zenice koji u Hrvatskoj neprijavljeno boravi, određeno je jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru.


Razlozi za određivanje istražnog zatvora su postojanje opasnosti da bi, budući da je strani državljanin, mogao pobjeći i tako postati nedostupan hrvatskom pravosuđu kao i da bi na slobodi mogao počiniti isto ili teže kazneno djelo, doznaje Glas Istre od njegovog branitelja, pulskog odvjetnika Roberta Mikca.


Policija je osumnjičenog 22-godišnjaka pronašla i uhitila nepunih 12 sati nakon zločina počinjenog na stubištu zgrade u Zadarskoj ulici gdje je 23-godišnjak pronađen u lokvi krvi. Mladić koji je izboden nožem bio je u teškom stanju pa je odmah prevezen u pulsku bolnicu gdje je operiran te je od tada izvan životne opasnosti. Počinitelj je u sukobu i sam ozlijeđen, a uhićen je 12 sati kasnije na autobusnom kolodvoru u Rovinju.
Neslužbeno se doznaje da je riječ o sukobu zbog jedne djevojke. Inače, oba aktera ovog događaja policiji su od ranije poznata po zloporabi droge, no to, čini se nije bio motiv njihovog sukoba, piše Glas Istre.