Ispričao se obitelji

Krstičević o vojniku koji je pretukao dječaka: ‘To nije časno, on će ići van iz HV-a’

Hina

Foto Darko Jelinek

Foto Darko JelinekZAGREB Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević osudio je u nedjelju napad na maloljetnika u Otočcu u u kojem je sudjelovao pripadnik hrvatskih Oružanih snaga.


“Za mene je to nedopustivo. To nije časno ponašanje pripadnika Hrvatske vojske”, rekao je ministar Krstičević, priopćio je MORH.


Ministar je još jednom uputio ispriku maloljetnikovoj obitelji.
“U kontaktu sam s načelnikom Glavnog stožera i dao sam zadaću da se obitelj posjeti i da im se i osobno ispričamo u ime cijele Hrvatske vojske. Što se tiče takvih vojnika, oni će ići van iz Hrvatske vojske. Ogromna većina hrvatskih vojnika je časna i dostojanstvena, a svi koji se nečasno ponašaju ići će van iz Hrvatske vojske!“”, poručio je Krstičević.


Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska ranije su u nedjelju izrazili žaljenje i oštro osudili napad na maloljetnika u Otočcu.


Prema informacijama dobivenim od nadležnih državnih tijela, pripadnik hrvatskih Oružanih snaga je izvan radnog vremena i redovne djelatne službe sudjelovao u incidentu u Otočcu, gdje su maloljetniku nanesene tjelesne ozljede.


Naime, prema izjavi pripadnika Oružanih snaga, incident se dogodio uslijed oštećenja čamca u njegovu vlasništvu, na kojem je zatekao više osoba, među njima i oštećenog maloljetnika.


Mediji pišu da je dječak (14) ozlijeđen nakon što ga je napao 43-godišnjak jer je s prijateljima sjedio u njegovom čamcu, muškarac ih je napao drvenom letvom.


MORH navodi kako je provedeno kriminalističko istraživanje te je protiv pripadnika Oružanih snaga podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela, nanošenja teških tjelesnih ozljeda.


Nad pripadnikom Oružanih snaga RH provest će se kazneni i stegovni postupak pred nadležnim Vojno stegovnim sudom koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe.