Za jednim se još traga

Kroz prozor provalili u stan i krenuli krasti nakit. Vlasnica ih iznenadila pa pobjegli putem kojim su i ušli

Šarlota Brnčić

Ilustracija Snimio Sergej DRECHSLER

Ilustracija Snimio Sergej DRECHSLER

Radilo se o stanu u prizemlju, a nedjelo datira još iz 2020. godine.Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u tešku krađu provaljivanjem.


Sumnja se da je 24. listopada 2020. godine u večernjim satima, zajedno s još jednim zasad nepoznatim počiniteljem, prema ranijem dogovoru, a s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, došao u Ulicu Zvonimira Ljevakovića do stana koji se nalazi u prizemlju.


Tada su kroz prozor koji je bio djelomično otvoren provalili uz uporabu tjelesne snage te ušli u stan. Po ulasku otuđili su nakit, međutim, uočila ih je 63-godišnja vlasnica koja je ušla u stan te je osumnjičeni s još jednim zasad nepoznatim počiniteljem pobjegao kroz prozor kroz koji su i ušli. Materijalna šteta iznosi oko 7.500 kuna.
Nakon dovršenog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok se za drugim zasad nepoznatim počiniteljem intenzivno traga.