Policija

Krivotvorila potvrdu o završetku studija, a dvije godine kasnije i diplomu

Šarlota Brnčić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je u veljači 2018. godine izradila potvrdu o završetku studija, Sveučilišta u Zadru na svoje ime koju je potom krajem ožujka iste godine ovjerila kao istinituDubrovačka policija razotkrila je 26-godišnjakinju koja je u veljači ove godine izradila krivotvorenu diplomu Sveučilišta u Zadru na svoje ime. Upotrijebila ju je kao istinitu kada se krajem veljače prijavila na natječaj za popunu radnih mjesta jedne osnovne škole na području Dubrovačko-neretvanske županije.


Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je u veljači 2018. godine izradila potvrdu o završetku studija, Sveučilišta u Zadru na svoje ime koju je potom krajem ožujka iste godine ovjerila kao istinitu.


Sredinom travnja, temeljem krivotvorene i ovjerene potvrde, sklopila je ugovor o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa s istom osnovnom školom na području Dubrovačko-neretvanske županije.
Protiv osumnjičene slijedi podnošenje kaznene prijave za krivotvorenje isprave u vezi s kaznenim djelom ovjeravanje neistinitog sadržaja nadležnom Državnom odvjetništvu u Metkoviću.