Kaznena prijava

Krivotvorenim novcem kupio mobitel i prodavao eksploziv

Vladimir Mrvoš

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik 2. travnja 2020. u 14,40 sati putem mobilnog telefona fizičkoj osobi nudio na prodaju plastični eksploziv, kao i da je u svojoj obiteljskoj kući u Rijeci, protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, držao zračnu pušku i tri automatske puške koje je građanima zabranjeno posjedovati 


RIJEKA  Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1987.) zbog kaznenih djela krivotvorenja novca, prijevare te dva kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika.


Postoji osnovana sumnja da je 32-godišnjak 7. svibnja 2019. na području Rijeke, s ciljem da se nepripadno okoristiti, kupio mobilni uređaj od jedne fizičke osobe kojoj je na ime kupoprodajne cijene predao više krivotvorenih novčanica znajući da one nemaju nikakvu vrijednost, čime mu je prouzročio štetu u iznosu većem od 4.000 kuna.
Osnovano se sumnja da je osumnjičenik 2. travnja 2020. u 14,40 sati putem mobilnog telefona fizičkoj osobi nudio na prodaju plastični eksploziv, kao i da je u svojoj obiteljskoj kući u Rijeci, protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, držao zračnu pušku i tri automatske puške koje je građanima zabranjeno posjedovati.


Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela koji je sudac istrage prihvatio te protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor.