Lopovi

Kriminal ne spava: Žrtve za svoje pokvarene rabote nalazili na ulici, ali i u hotelu

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Prilazili bi oštećenim osobama u hotelu ili na ulici da bi potom na različite načine nastojali odvući njihovu pozornost otuđivši im novčanike i novacDjelatnici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom, 22-godišnjakinjom, 20-godišnjakinjom te jednom muškom i ženskom, za sada nepoznatom osobom, zbog sumnje u tri kaznena djela krađe i tri kaznena djela računalne prijevare od kojih su dva produljena kaznena djela.


Sumnja se da su tijekom veljače i studenog 2020. godine počinili ukupno četiri kaznena djela u raznim kombinacijama na području Medveščaka, a prema prethodnoj stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi.


Prilazili bi oštećenim osobama u hotelu ili na ulici da bi potom na različite načine nastojali odvući njihovu pozornost otuđivši im novčanike i novac ili bi na drugi način dolazili do njihovih bankovnih kartica s kojih bi podizali određene novčane iznose na bankomatima dok su im neke transakcije odbijene od strane banaka.
Također se sumnja da su 24-godišnjak i za sad nepoznati počinitelj sredinom siječnja 2021. godine na području Medveščaka, s istom namjerom na ulici prišli oštećenoj te iskoristili njezinu nepažnju otuđivši joj novčanik, da bi potom na bankomatu s otuđenim bankovnim karticama podigli novac dok su im neke transakcije također odbijene


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.