Podignuta optužnica

Krijumčario migrante u Čabru, pa bježao glavom bez obzira i skoro pregazio policajca

Šarlota Brnčić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Krenuo je prema parkiranom službenom policijskom vozilu oglušivši se na zapovijedi policijske službenice koja je ispalila jedan hitac u zrak radi pozivanja u pomoć drugih policijskih službenikaRiječko Općinsko državno odvjetništvo je, po primitku kaznene prijave PU primorsko-goranske i nakon ispitivanja okrivljenika, podiglo neposrednu optužnicu protiv 30-godišnjeg državljanina Republike Srbije zbog krijumčarenja migranata i prisile prema službenoj osobi.


Optužnicom se okrivljenom 30-godišnjaku stavlja na teret da je 5. svibnja ujutro u automobil primio tri strana državljana koja nezakonito borave u Republici Hrvatskoj, a koje je prevezao do šumskog predjela na području Čabra, u blizini državne granice prema Republici Sloveniji.


Nadalje, da je, nakon što su ga zaustavili policijski službenici, tijekom provjere njegova identiteta, naglo sjeo u auto kojim je prethodno upravljao, stavio ga u pogon i krenuo prema parkiranom službenom policijskom vozilu oglušivši se na zapovijedi policijske službenice koja je ispalila jedan hitac u zrak radi pozivanja u pomoć drugih policijskih službenika.
Optužnicom ga se tereti da je potom nastavio vožnju i nije se zaustavljao na svjetlosne i zvučne signale policijskog vozila niti se zaustavio na znak “stop policija” koji je dao drugi policijski službenik, već je povećao brzinu kretanja vozila.


Autom je prešao na prometnu traku na kojoj je stajao policijski službenik, koji je radi izbjegavanja naleta vozila naglo skočio u desnu stranu izvan kolnika nakon čega je okrivljenik automobilom pobjegao s mjesta događaja.


U optužnici je predloženo i da mu se zbog opasnosti od bijega odredi istražni zatvor.