PU Krapinsko-zagorska

Službeni pas nanjušio drogu: Krijumčario 16 kilograma marihuane preko granice u prerađenom prtljažniku

Šarlota Brnčić

foto: PU Krapinsko-zagorska

foto: PU Krapinsko-zagorska

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu izvršena je pretraga automobila te je u posebno prerađenom dijelu prtljažnog prostora, u izrađenom duplom dnu, pronađeno 50 paketa marihuane težine više od 16 kilograma, odnosno točno 16 002 grama.U namjeri izlaska iz Republike Hrvatske, oko 14.45 sati na granični prijelaz Macelj, došao je 28-godišnji državljanin Srbije automobilom srpskih registracijskih oznaka.


Prilikom granične kontrole policijski službenik Postaje granične policije Macelj posumnjao je kako se u automobilu krijumčari droga te je izuzeo vozilo na detaljnu graničnu kontrolu. Sumnju na prisutnost droge u vozilu potvrdio je i službeni pas za detekciju droga Aba koji je pozitivno reagirao nakon čega je vozilo zapečaćeno.


foto: PU Krapinsko-zagorska


Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu izvršena je pretraga automobila te je u posebno prerađenom dijelu prtljažnog prostora, u izrađenom duplom dnu, pronađeno 50 paketa marihuane težine više od 16 kilograma, odnosno točno 16 002 grama.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i prometa drogama 28-godišnji državljanin Srbije predan je pritvorskom nadzorniku.