Dolijao razbojnik

KRAO VOZILA I PROVALIO U POŠTU Uhićen zbog 13 kaznenih djela počinjenih u Rijeci i Opatiji

P. N.

NL arhiva

NL arhiva

Utvrđeno je da je uz četiri kaznena djela krađe-dvije krađe motocikala te dvije krađe parfema u trgovinama- počinio i tri kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe stvari te dvije teške krađe u pokušaju provaljivanjem u osobno vozilo i poštanski ured, priopćila je PU primorsko-goranska.

Zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta kazneno je prijavljen hrvatski državljanin. Riječ je o počinitelju nad kojim su kriminalističko istraživanje proveli policijski službenici I policijske postaje u suradnji sa službenicima Policijske postaje Opatije i II policijske postaje Rijeka. Sumnjiči se da je u razdoblju od srpnja do kraja mjeseca listopada ove godine na području Opatije i Rijeke uz pomoć drugih osoba počinio 13 kaznenih djela. Utvrđeno je da je uz četiri kaznena djela krađe-dvije krađe motocikala te dvije krađe parfema u trgovinama- počinio i tri kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe stvari te dvije teške krađe u pokušaju provaljivanjem u osobno vozilo i poštanski ured, priopćila je PU primorsko-goranska. Pored navedenoga, osumnjičen je i za počinjenje u Rijeci razbojništva na štetu druge osobe, teške krađe provaljivanjem u osobno vozilo, kaznenog djela iznude te oštećenje tuđe stvari. Materijalna šteta cijeni se na najmanje 26 000 kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađena su otuđena vozila i dio drugih predmeta koji su vraćeni vlasnicima. Po završetku istraživanja, poradi sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela,  kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju pronalaska drugih osoba koje se dovode u vezu s počinjenjem ovih kaznenih djela.