Krao po Novom Vinodolskom pa završio u pritvoru

Vladimir Mrvoš

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na desetak tisuća kuna.NOVI VINODOLSKI – Policija iz Crikvenice provela je kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.


Sumnjiči se da je 5. listopada, u središtu Novog Vinodolskog na drzak način otrgnuo torbicu 68-godišnje hrvatske državljanke s ramena čime joj je otuđio novac i druge predmete u vrijednosti oko 2.000 kuna.


Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je uz navedeno u rujnu provalio i u dva osobna vozila slovenskih državljana iz kojih je otuđio novac, dok je na plažama Novog Vinodolskog, također u rujnu i listopadu, iskoristio nepažnju dviju hrvatskih državljanki pa im otuđio torbice s novcem i drugim predmetima.
Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na desetak tisuća kuna.


Završetkom kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog osnova sumnje u počinjenje dvije teške krađe provaljivanjem, drske krađe, kao i još dvije krađe, te je i predan pritvorskom nadzorniku.