Serijalac

Krao po apartmanima i kućama sve “u šesnaest” i uspio se domoći plijena vrijednog nekoliko stotina tisuća kuna

Šarlota Brnčić

Ilustracija Snimio Roni BRMALJ

Ilustracija Snimio Roni BRMALJ

Prisvojio nakit, ručne satove, tehničku opremu, odjeću, kameru, računalo.Pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom koji je u jutarnjim satima ušao u apartman u Ulici Pradorlando, u kojemu je spavala 46-godišnja njemačka državljanka sa obitelji.


Počinitelj je otuđio torbicu s ključem automobila, iz kojega je ukrao jaknu, a onda se vratio u apartman i otuđio još kapu, a tada se probudio jedan od gostiju te je počinitelj pobjegao.


Policijski službenici su istoga dana u večernjim satima pronašli i uhitili osumnjičenog. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je serijski provalnik u razdoblju od 23. svibnja do 3. kolovoza počinio još četiri kaznena djela teška krađa te da je protupravno prisvojio nakit, ručne satove, tehničku opremu i osobne stvari oštećenih u ukupnoj vrijednosti od nekoliko stotina tisuća kuna.
Prvo je 23. svibnja oko 15.30 sati ušao u dvorište obiteljske kuće u Ulici Pradorlando u Puli, gdje je nasilno ušao kroz prozor u apartman u prizemlju kuće, iz kojeg je otuđio prijenosno računalo, da bi 2. kolovoza u Šandaljskoj ulici u Puli, preskočivši ogradu, nasilno ušao u obiteljsku kuću i otuđio veću količinu nakita, dva ručna sata, video kameru i novac.


Svoje pohode nastavio je i 3. kolovoza kada je, nakon što je preskočio ogradu dvorišta, iz dvije obiteljske kuće na području Monte Lessa u Puli, nasilno ušao u apartmane iz kojih je otuđio ručne satove, razne vrste nakita, tehničku opremu i odjeću.


Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.