Razbojnik

Krao kavu u trgovini, pa djelatnicama prijetio nožem

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Tereti ga se da je od 12. srpnja do 30. kolovoza u Splitu, u nakani stjecanja materijalne koristi, iz nekoliko trgovina uzeo više prehrambenih proizvodaUpereni nož prema djelatnicama trgovine kada su ga pokušale spriječiti da uzme 16 paketa kave u splitskoj trgovini samo je dio optužbi koje se stavljaju na teret 38-godišnjaku. Prethodno je pohodio više trgovina i to uvijek zbog prehrambenih proizvoda.


Kako je priopćilo Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, nakon okončane istrage podiglo je optužnicu protiv 38-godišnjaka zbog produljenog kaznenog djela razbojničke krađe.


Tereti ga se da je od 12. srpnja do 30. kolovoza u Splitu, u nakani stjecanja materijalne koristi, iz nekoliko trgovina uzeo više prehrambenih proizvoda.
Također i da je 30. kolovoza oko 12.15 sati, u trgovini u Splitu uzeo šesnaest paketa kave, a kada su ga zaposlenice uočile i pokušale spriječiti njegov izlazak iz prodavaonice, okrivljenik je izvadio nož i oštricu usmjerio prema njima pa su se one, u strahu za vlastiti život, odmaknule. Pobjegao je potom s mjesta događaja.


U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja opravdane bojazni da će boravkom na slobodi nastaviti s činjenjem kaznenih djela.