Završio iza rešetaka

Krao brončane rasvjetne stupove po Crikvenici. Oštetio lokalnu samoupravu za 150 tisuća kuna

Šarlota Brnčić

Ilustrtacija / Foto: S. DRECHSLER

Ilustrtacija / Foto: S. DRECHSLER

Uhvaćen je nakon što su u nedjelju navečer građani javili policiji da je na crikveničkom šetalištu srušen stup javne rasvjeteCrikvenička policija stala je na kraj kradljivcu – ljubitelju rasvjetnih stupova, a koji se svojim lopovskim pothvatima prethodno bio domogao plijena vrednijeg od sto tisuća kuna. U pitanju je 25-godišnjak koji se sumnjiči za tri krađe, od kojih jedne u pokušaju.


Uhvaćen je nakon što su u nedjelju navečer građani javili policiji da je na crikveničkom šetalištu srušen stup javne rasvjete. Obzirom na ranija saznanja o otuđenju rasvjetnih stupova, na mjesto dojave odmah su upućeni policijski službenici.


Dolaskom na mjesto događaja policija je u blizini zatekla 25-godišnjaka te ga zbog sumnje u kazneno djelo privela na kriminalističko istraživanje.
Utvrđena je sumnja da je 25-godišnjak od 19. do 27. veljače ove godine sa šetnice u Crikvenici otuđio pet brončanih rasvjetnih stupova te da je još dva pokušao otuđiti, oštetivši time jedinicu lokalne samouprave za oko 150.000 kuna.


U sklopu krim istraživanja od osumnjičenika su oduzeti dijelovi brončanog rasvjetnog stupa te vraćeni vlasniku.


Osumnjičeni 25-godišnjak kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i smješten u policijski pritvor do ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu.