Dolijali džepari

Koristili gužvu i džeparili po Crikvenici. Na meti im bili stranci

Šarlota Brnčić

ilustracija: arhiva NL/Sergej Drechsler

ilustracija: arhiva NL/Sergej Drechsler

U trgovačkom centru je pak 28. kolovoza u Crikvenici, istovrsno kazneno djelo počinio 45-godišnjak također iskoristivši gužvu i nepažnju 55-godišnje njemačke državljanke.U crikveničkoj policiji dovršena su dva kriminalistička istraživanja zbog sumnje u kaznena djela iz domene imovinskog kriminaliteta.
Riječ je o dvije krađe kojima je oštećeno dvoje Nijemaca, a za čije se počinjenje sumnjiči 28-godišnjakinja i 45-godišnjak.


Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 1. kolovoza 28-godišnjakinja iskoristila gužvu na trgu u Crikvenici te je iz torbice 53-godišnjeg njemačkog državljanina otuđila novčanik s novcima, dokumentima i bankovnima karticama. Time ga je oštetila za najmanje 12.500 kuna.


U trgovačkom centru je pak 28. kolovoza u Crikvenici, istovrsno kazneno djelo počinio 45-godišnjak također iskoristivši gužvu i nepažnju 55-godišnje njemačke državljanke. Materijalna šteta se cijeni na oko 1.500 kuna, a tijekom istraživanja svi otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasnici.
Oboje osumnjičenika je kazneno prijavljeno mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 28-godišnjakinja je i predana pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.