Dilao

Kontinuirano nabavljao veće količine marihuane, smole, ulja marihuane i gljiva. Skrivao ih i prepakiravao

Šarlota Brnčić

Tako pripremljenu drogu dalje je prodavao.Djelatnici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.


Utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje od rujna 2021. do sredine kolovoza 2022. godine kontinuirano nabavljao veće količine marihuane, smole, ulja marihuane i gljiva PSILOCYBE koje je potom skrivao i prepakiravao u dvije odvojene kuće na području Marije Gorice.


Tako pripremljenu drogu dalje je prodavao.
Pretragom kuće u kojoj prebiva osumnjičeni pronađeno je 140 grama marihuane pakirane u 4 različita pakiranja, 14 grama gljiva PSILOCYBE pakiranih u dvije staklenke, 1,3 grama smole i 2,5 ml ulja konoplje marihuane te predmeti za pakiranje droge.


Slijedećeg dana, pretragom kuće kojom se također koristi osumnjičeni pronađeno je ukupno 576,5 grama marihuane pakirane u 3 različita pakiranja, digitalna vaga s tragovima droge i sedam vreća s tragovima marihuane.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu dok je osumnjičeni predan pritvorskom nadzorniku.