Ništa mu nije sveto

Konačno stali na kraj 44-godišnjaku koji je provaljivao u crkve i krao što god je stigao

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto Sergej Drechsler

Ilustracija Foto Sergej Drechsler

Tijekom istraživanja pronađena su dva pozlaćena predmeta za vjerske obrede, te laptop.Djelatnici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio tri teške krađe, dvije teške krađe u pokušaju, jednu krađu, te kazneno djelo izrada i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 44-godišnjak u srpnju prošle godine u mjestu Igrane provalio u mjesnu crkvu iz koje je uzeo manji iznos novca i da je, također u srpnju, u Tučepima pokušao provaliti na sporedna vrata crkve.


Nadalje da je u novogodišnjoj noći u Tučepima iz crkve ukrao pozlaćene vjerske predmete i prijenosno računalo. Tijekom istraživanja pronađena su dva pozlaćena predmeta za vjerske obrede, te laptop koji će biti vraćeni vlasniku.
Osumnjičen je i da je koncem godine u Makarskoj provalio u prostorije gradskog groblja, oštetio vrata, ali nije ništa otuđio, kao i da je od listopada prošle do 3. siječnja ove godine u više navrata iz škrabica u svetištu u Vepricu izvlačio i uzimao papirnati novac, te je na taj način otuđio oko 1.500,00 kuna.


U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana i vozila, te je pronađena samoljepljiva traka i bakrena žica, kao i ručno izrađeni priručni alat za provaljivanje koje je namijenjeno za počinjenje kaznenog djela.


Protiv muškarca će biti podnesene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.