Policijski nadzor

Kod Udbine skrivao PAP-ovku, netko odbacio ručne bombe; na ličkim cestama divljali stranci

Marin Smolčić

Foto Borna Filic/PIXSELL

Foto Borna Filic/PIXSELL

Izdvojimo slučaj zaustavljanja 52-godišnjeg poljskog državljana, vozača osobnog automobila Porshe „Panamera“ poljske nacionalne oznake, kojemu je uređajem za mjerenje brzine ove subote utvrđena brzina od 248 km/h 


 


Policija svako malo po Lici pronalazi kućne arsenale oružja, eksploziva i streljiva. Tako su policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom s područja Općine Udbina, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. 
U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađena poluautomatska puška (PAP 7,62 mm) i 43 komada pripadajućeg streljiva vojnog podrijetla, koje je neovlašteno posjedovao. Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


 


U petak je mještanin sela Visuć nedaleko od Udbine dojavio da je prilikom čišćenja starog građevinskog objekta pronašao minsko-eksplozivna sredstva. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdio je da se radi o dvije  ručne bombe u oštećenom stanju i dva spremnika s 43 komada streljiva 7,62 mm za automatsku pušku odbačenim u ruševnoj štali.


 


S obzirom da su ručne bombe bile u vidno oštećenom stanju i nisu bile sigurne za transport, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu ih je uz poduzimanje svih potrebnih sigurnosnih mjera uništio na mjestu pronalaska, a streljivo je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.


 


Provala u Krivom putu


Nastavljene su i provale pa je tako u vremenu od 15. do 25. travnja 2021. godine u Krivom Putu nepoznati počinitelj provalio  u garažu u vlasništvu 75-godišnjaka iz koje je ukrao frezu za motokultivator. 


Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


 


Porscheom jurio 248 km/h


 


Tijekom proteklog vikenda su cestovni presretači Policijske uprave ličko-senjske na autocesti A-1, između čvora Gospića i odmorišta Zir, u smjeru Splita imali podosta posla.


 


Izdvojimo slučaj zaustavljanja 52-godišnjeg poljskog državljana, vozača osobnog automobila Porshe „Panamera“ poljske nacionalne oznake, kojemu je uređajem za mjerenje brzine ove subote utvrđena brzina od 248 km/h.


 


U nedjelju je policija  u 19,59 sati zaustavila i 51-godišnjeg mađarskog državljana, vozača osobnog automobila BMW njemačke nacionalne oznake. Mađar je „potegnuo“  236 km/h. 


 


Oni su kažnjeni novčanom kaznom, te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca.