PU ličko-senjska

Kod Otočca zaorao topovsko zrno, u Korenici predan još jedan kalašnjikov

Marin SmolčićU Lici se protekloga vikenda po pitanju  događaja iz policijske ingerencije dogodilo malo toga novoga. To znači da je opet predano zabranjeno vojno oružje, pronađene su nove mine i divljalo se po auto-cesti.


U petak je građanin Otočca dojavio da je u Donjoj Dubravi prilikom oranja plugom zapeo  za minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdio je da se radi o topovskom zrnu cal. 105 mm koje je zaostalo iz Domovinskog rata. S obzirom da je zrno bilo u vidno oštećenom stanju i nije bilo sigurno za daljnji transport, uništeno je na mjestu  pronalaska. 


U subotu je na  području Općine Plitvička Jezera građanin Korenice dragovoljno predao automatsku pušku „kalašnjikov“ i 11 komada streljiva call. 7,62×25 mm, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Vikend nije mogao proći bez nadmetanja u brzini vožnje po A-1. Najveća utvrđena brzina kretanja od 238 km/h izmjerena je jučer na autocesti između Svetog Roka i Jadove, u smjeru Zagreba. Pri tome je 66-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom marke Audi, zaustavljen je i kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od jednog  mjeseca.