Smrt u planini

Kod Makarske preminula planinarka: ‘Težak dan za HGSS, još je jedan život izgubljen zbog onog na što stalno upozoravamo’

P. N.

I ovim putem apeliramo na sve planinare kako niti jedan cilj/vrh nije vrijedan rizika koji nose visoke temperature te teška dehidracija, navode u HGSS-uHGSS stanica Makarska objavila je na svojim Facebook stranicama kako su jučer pronašli preminuli stranu državljanku.


“Težak dan za HGSS Stanicu Makarska. Dojavom preko Centra 112 primamo obavijest o nestaloj stranoj državljanki. Planinarila je sa kćerkom i njenim prijateljem iz zaseoka Vitlići prema Skywalku. Po povratku nazad u zaselak, odlučila je sjesti i odmoriti dok kćer i prijatelj odu po auto i dođu po nju. Nakon što su došli, nju nisu zatekli na dogovorenom mjestu. Odmah po dojavi na teren izlazi 19 spašavatelja HGSS stanice Makarska koji pretražuju teren prema pravilima brze pretrage. Unesrećena je nađena bez svijesti, te joj je pružena prva pomoć oživljavanja, nažalost bez uspjeha”, navode u HGSS-u.


“I ovim putem apeliramo na sve planinare kako niti jedan cilj/vrh nije vrijedan rizika koji nose visoke temperature te teška dehidracija.
Nažalost, još jedan život je nepovratno izgubljen zbog previda na koje HGSS neprestano upozorava. Nadamo se kako je ovo zadnje upozorenje svima koji pod svaku cijenu pokušavaju u najtežim uvjetima „osvajati“ Biokovo!”, dodaju.