Skrivao pozamašni arsenal

Kod 63-godišnjaka pronašli vojničke puške, snajper, strojnicu, na tisuće komada streljiva

Šarlota Brnčić

Ilustracija: MUP

Ilustracija: MUP

Uz kaznenu prijavu muškarac je jutros smješten u policijski privorZa nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari osumnjičen je 63-godišnjak kojemu je policija pronašla i oduzela pozamašni arsenal.


Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru jučer je provedena pretraga doma i drugih prostorija u Veri, u ulici Koste Gajića, gdje prebiva osumnjičeni 63-godišnjak te su mu pretragom oduzeli sedam raznovrsnih pušaka (četiri vojničke puške raznih proizvodnji i kalibara, jedna poluautomatska snajperska puška, jedna vojnička poluautomatska puška i vojnička strojnica), potom dvije eksplozivne naprave (jednu ručnu bombu i  jednu tromblonsku trenutnu minu), šest nabojnika za automatske puške i 2409 komada streljiva različitih vrsta i namjena.


Policijski službenici su privremeno oduzeli svo oružje i nabojnike, eksplozivna sredstva te streljivo, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU vukovarsko-srijemske preuzeo i pohranio na propisan način.
Tijekom pretrage pronašli su mu i lovačku pušku te pripadno streljivo za koju je 63-godišnjak imao izdan važeći oružni list za držanje i nošenje, no koje je držao bez propisanog nadzora. Iz tog razloga mu je privremeno oduzeto lovačko oružje i streljivo te je prekršajno prijavljen zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.


Istom odredbom Zakona, 63-godišnjaku je uručen obavezni prekršajni nalog jer je u obiteljskoj kući posjedovao zračnu pušku koju nije prijavio u zakonskom roku, a koju je policija također privremeno oduzela.
Uz kaznenu prijavu muškarac je jutros smješten u policijski privor.